ZDKArena Zenica će ubuduće nositi ime po rahmetli Husejinu Smajloviću

Arena Zenica će ubuduće nositi ime po rahmetli Husejinu Smajloviću

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica, vijećnici su izglasali da Gradska arena Zenica ubuduće nosi ime po rahmetli Husejinu Smajloviću, nekadašnjem načelniku Općine i prvom gradonačelniku Grada Zenica.

Inicijativu u vezi sa trajnim obilježavanjem imena i djela rahmetli gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića prvi je podnio Gradskom vijeću Senad Uzeirbegović, privatni poduzetnik, jedan od osnivača SDA u Zenici.

Polazeći od većeg broja inicijativa o tome da se jedna od institucija nazove po Husejinu Smajloviću, s tim da se najviše istih odnosi na Gradsku arenu u Gradu Zenica, aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kao prvu tačku dnevnog reda današnje sjednice predložio Prijedlog Odluke o davanju naziva Gradskoj areni Zenica po imenu rahmetli Husejina Smajlovića, te uzimajući u obzir da je porodica Smajlović saglasna s navedenim.

Snaga Centra, SDP i Goran Bulajić iz DF-a suzdržani
Inače, Gradska arena otvorena je 20. marta 2009. godine. Gradska Arena Zenica se nalazi u kompleksu SRC Kamberovića polje u sklopu kojeg se nalazi centralni gradski park, najveći tržni centar u gradu, kao i mnogobrojni sportski tereni poput rukometnih, košarkaških, teniskih i odbojkaških.

Gradska Arena je multifukcionalna dvorana opremljena najsavremenijom opremom i u osposobljena je za održavanje sportskih, klupskih, koncertnih, društvenih aktivnosti, kao i za rekreaciju, projekcije i ugostiteljske sadržaje.

Svojom izgradnjom Arena je postala dom za RK Čelik, OKK Čelik i za ostale klubove dvoranskih sportova. U njoj su održani koncerti vodećih muzičkih zvijezda sa naših prostora poput Dine Merlina, Olivera Dragojevića, Zdravka Čolića, Lake, kao i mnogobrojni kulturni događaji.

Visokoco.ba/Zenit.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE