Lokalne TemeKulturaArmin Muzaferija koncertom u Glamoču obilježio završetak tradicionalne manifestacije “Glamočko ljeto 2017”

Armin Muzaferija koncertom u Glamoču obilježio završetak tradicionalne manifestacije “Glamočko ljeto 2017”

Tokom desetodnevnog trajanja festivala za posjetitelje je pripremljen cijeli niz vjerskih, kulturnih, obrazovnih, sportskih i zabavnih sadržaja, a cilj manifestacije jeste da se građanima Glamoča, kako onima koji žive i rade u njemu, tako i dijaspori koja tokom ljeta boravi u Glamoču ponude sadržaji koji će im omogućiti da se druže, obrazuju, zabave, učvrste međusobne i veze sa rodnim gradom.

U okviru manifestacije upriličena je izložba slika “Stara Bosna”, “Veče sevdaha” i nastup članova BZK Preporod Zenica, dvije Smotre folklora u okviru koje su nastupili članovi KUD “Blagaj” iz Blagaja i folklorna sekcija BZK Preporod Glamoč, te KUD “Borac” Travnik i KUD “Višnjevo” Travnik. Također, promovirane su knjige “Tomašica- masovna grobnica” autora prof. dr. Muje Begića, i “Alija Izetbegović, mislilac i državnik”. Održano je i veče ilahija i kasida, te na stadionu u Kovačevcima odigran je turnir u malom fudbalu, na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa Vlasinje iz Jajca.

Generalni pokrovitelj “Glamočkog ljeta 2017” je bio Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, a supokrovitelji Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije BiH, i Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica. Organizatori ovog festivala su Bošnjačka zajednica kulture Preporod Glamoč, Medžlis islamske zajednice Glamoč i MDD Merhamet, Osnovni odbor Glamoč.

 

 

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE