BiHPolitikaArnaut: Pri svakom glasanju o akcizama SDA se osipala

Arnaut: Pri svakom glasanju o akcizama SDA se osipala

Sama procedura je sasvim jednostavna. Dakle Vijeće ministara uputi prijedlog i oba doma parlamentarne skupštine to razmatraju. Nema nikakvih poslovničkih prepreka o čemu smo moglu slušati u zadnje vrijeme – tvrdi Arnaut.

“Nas brine sposobnost Predsjedavajućeg Vijeća ministara da se nosi sa ovim. Četiri puta je doživio debakl i ono što definitivno mogu reći, puno uvjerljivije argumente su građani čuli od ekonomskih ekspereta nego od Vijeća ministara čiji je ovo posao i čiji je ovo prijedlog zakona”, smatra Arnaut.

On je naglasio da nema posebnih rokova za usvajanje ovog zakona osim činjenice da BiH ispašta.

“Svaki dan čekanja znači manje prilika za BiH, slabije se grade autoceste, ali formalnih rokova za usvajanje nema”, kazao je Arnaut.

Arnaut je dodao da je do sada svaki put kada su akcize bile na dnevnom redu SDA se osipala.

“Prvi put su falila dva glasa, drugi put tri glasa, treći put četiri glasa, a četvrti put pet glasova iz SDA. Stranka koja uđe u koalciju sa kapacitetom od deset glasova a na kraju se ispostavi da ih ima pet, treba dobro razmisliti hoće li oni imati sposobnost da skupe neophodnu većinu”, zaključio je Arnaut.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE