SportNogometArsenal, Borussia Dortmund, Barcelona i PSG osvajači nacionalnih kupova

Arsenal, Borussia Dortmund, Barcelona i PSG osvajači nacionalnih kupova

Na evropskim nogometnim terenima su igrane finalne utakmice nacionalnih kupova u Engleskoj, Njemačkoj, Španiji i Francuskoj. U Engleskoj su se u finalu FA Cupa na Wembleyu sastali veliki londonski rivali Chelsea i Arsenal, a trofej je osvojio Arsenal koji je slavio sa 2:1. Chelsea tako nije uspio doći do duple krune, nakon osvajanja šampionske titule, dok je za Arsenal ovo treći trofej u FA Cupu u posljednje četiri godine.  U finalu njemačkog Kupa su se na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastali Borussia Dortmund i veliko iznenađenje Eintracht iz Frankfurta, a ulogu favorita je opravdala Borussia, koja je slavila sa 2:1 i tako dođla do četvrtog trofeja u Kupu, nakon što su izgubili prethodna tri finala. U Španiji je u finalu Kupa Kralja Barcelona opravdala ulogu favorita i na oproštaju od stadiona Vicente Calderon u Madridu koji se uskoro ruši su savladali Alaves sa 3:1 i tako su barem donekle spasili sezonu u kojoj su trofej prvaka Španije predali u ruke najvećeg rivala Reala iz Madrida. U finalu Kupa Francuske je favorizovani PSG uz dosta sreće i autogolom u posljednjoj minuti savladao ekipu Angersa sa 1:0 i tako nakon Liga Kupa osvojio i Kup Francuske.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE