SportNogometBakayoko zvanično novi igrač Chelseaja

Bakayoko zvanično novi igrač Chelseaja

Dvadesetdvogodišnji Bakayoko je visok, snažan i brz vezni nogometaš, koji je bio ključan u osvajanju titule prvaka Francuske, koja je prošle sezone pripala Monacu. Također, bio je važan igrač na putu Monaca do polufinala Lige prvaka.

Bakayoko je nedavno debitovao za reprezentaciju Francuske, kada je zaigrao zajedno sa svojim novim klupskim kolegom N'Golom Kanteom. Stručnjaci ga smatraju jednim od najboljih mladih veznih igrača u Evropi.

Dvadesetdvogodišnjak je potpisao petogodišnji ugovor te će nositi dres s brojem 14.

“Veoma sam sretan što sam ovdje i što sam se pridružio velikom klubu. Odrastao sam gledajući Chelsea. Potpis ugovora je bio logičan izbor jer Chelsea volim od djetinjstva. Radujem se radu s fantastičnim trenerom i sjajnim saigračima”, izjavio je Bakayoko nakon potpisa ugovora.

Bakayoko je rođen u Parizu, a prošao je Rennesovu akademiju. U Monaco je stigao u augustu 2013. godine te je za tri sezone odigrao gotovo 100 utakmica u kojima je postigao pet golova.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE