PreporukaBalašević: Rušenje Miloševićevog zločinačkog režima shvatio sam kao svoju misiju

Balašević: Rušenje Miloševićevog zločinačkog režima shvatio sam kao svoju misiju

Đorđe Balašević, novosadski kantautor, rijetko daje intervje, a uoči svog koncerta u Puli govorio je za zagrebački “Jutarnji list”.

Na pitanje kako je doživjeo pad vlasti Slobodana Miloševića i ono što je nakon njega uslijedilo u Srbiji, odgovorio je prilično pesimistično.

“Rušenje Miloševića shvatio sam kao misiju, ne kao rušenje namćora u kondukterskom odijelu, nego kao rušenje sistema koji proizvodi rat, sankcije, bombardovanje mostova i u mom gradu. Mogao bih reći da sam postao apolitičan odmah poslije tog petog oktobra, ali onda bih nehotice priznao da su ti koje smo doveli na vlast bili ‘politični’, a radilo se samo o gomili nedoraslih i gramzivih tipova.

I bojim se da je svuda tako.

Nekad smo tv dnevnike gledali sa respektom, nisu puštali kamere u skupštinu, niti su puštali ton pod priloge, izdržali bi da tih tridesetak sekundi djeluju ozbiljno i strogo i mislili smo ‘joj, kako su samo pametni ovi što vode državu’!

Direktni tv prijenosi, a iskustvo još više, doveli su do toga da shvatimo da se uglavnom radi o proračunatim karijeristima, maherima i tračerima, koji se od nekadašnjih parazita razlikuju  jedino po tome što više ne igraju ‘podmornice’ na sjednicama, nego sad praše ‘Candy Crash’ na telefonu…”, kazao je Đorđe Balašević


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE