SvijetEvropaBanke će preseliti 9.000 radnih mjesta iz Londona zbog Brexita

Banke će preseliti 9.000 radnih mjesta iz Londona zbog Brexita

Protekle sedmice velike banke poput Standard Chartered i JPMorgan iznijeli su svoje planove za poslovanje nakon Brexita. I oni su među globalnim bankama koje planiraju svoje poslovanje preseliti iz Londona.

Trinaest velikih banaka, uključujući Goldman Sachs, UBS i Citigroup najavili su kako još traže način da nastave svoje operacije u Evropi te da imaju otvoreno tržište i nakon što Velika Britanija izađe iz EU. Razgovori i dalje traju, ali banke sve više spremaju scenarij za selidbu osoblja i poslovanja. Iako se radi samo malom procentu londonskog finansijskog poslovanja, ipak će poreski prihodi biti značajno manji. Konačan broj poslova koje će London izgubiti bit će poznat tek nakon što se okončaju pregovori EU i Velike Britanije.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE