SportNogometBarcelona bolja od Reala u El Clasicu

Barcelona bolja od Reala u El Clasicu

Fudbaleri Barcelone slavili su u spektakularnom duelu protiv Reala rezultatom 3:2 u Madridu. El Clasico je ponudio veliku dramu i vidjeli smo sve što se moglo očekivati od ovakve utakmice. U prvih pola sata nije bilo golova, ali se moglo vidjeti mnogo toga. U drugoj minuti Cristiano Ronaldo je opravdano tražio jedanaesterac nakon očiglednog starta Umtitija, ali sudija Hernandez Hernandez nije želio odmah pokazati na bijelu tačku. Prvi je zaprijetio Ronaldo, ali je golman Ter Stegen odbranio. S druge strane, udarac Luisa Suareza je otišao pored gola. Na isteku prvih pola sata igre Casemiro je doveo domaći tim u vodstvo. Nakon prvog kornera na utakmici Gareth Bale je pogodio stativu, ali je zato Casemiro pogodio u nebranjeni dio mreže. Ipak, radost je trajala svega pet minuta jer je Lionel Messi realizovao fenomenalnu akciju Barcelone i tako donio poravnanje svom timu. U drugom poluvremenu opet briljantna igra. Prilike su se smjenjivale na obje strane, ali su Keylor Navas i Marc-Andre Ter Stegen bili zaslužni što nismo vidjeli mnogo više pogodaka. Ključni detalj susreta je napravio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je pogodio lijevom nogom sa distance za vodstvo Katalonaca. Nove muke za Zinedinea Zidanea su stigle samo četiri minute kasnije. Messi je krenuo u kontru, a Ramos ga je zaustavio brutalnim startom za što je dobio direktan crveni karton. U 79. minuti spektakularna intervencija Navasa nakon šuta Piquea je spasila Real, a to se najbolje osjetilo u 86. minuti kada je rezervista James Rodriguez poravnao rezultat, tek što je ušao u igru. Prethodno mu je divno asistirao Marcelo. U posljednjim sekundama susreta Lionel Messi je postigao pogodak za veliku pobjedu Barcelone.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE