SportNogometBarcelona sigurna protiv Betisa, nesretni Messi pogodio tri stative

Barcelona sigurna protiv Betisa, nesretni Messi pogodio tri stative

Iako je situacija u Barci daleko od idealne te su goste dočekali bez Suareza i Piquea, niti u jednom trenutku pitanje pobjednika na ovom susretu nije dovedeno u pitanje.

Katalonci su krenuli žestoko od samog početka, a već u trećoj minuti veliku šansu je promašio Deulofeu.

Messi je u 14. minuti gađao iz slobodnjaka malo iznad prečke, a deset minuta kasnije je bio neprecizan iz veoma dobre pozicije.

Argentinac je potom pogodio stativu iz novog slobodnjaka, a već u sljedećem napadu kapitulirala je odbrana Betisa nakon što je Tosca pogodio u vlastitu mrežu.

Tri minute kasnije Roberto je udvostručio prednost nakon asistencije Deulofeua pa se na odmor otišlo sa sigurnom prednošću domaćih.

Pola sata prije kraja meča sinoć nesretni Messi je pogodio još jednu stativu, a deset minuta kasnije centimetri su odlučivali nakon njegovog šuta iz slobodnjaka.

Golman Betisa Adan je pravovremeno reagovao kada je Messi sjajno uposlio Vidala, dok je Argentinac devet minuta prije kraja utakmice pogodio još jednu, treću po redu stativu pa se rezultat iz prvog poluvremena nije mijenjao.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE