SportOstali sportoviBašić bez plasmana u drugi krug ATP Challengera u Holandiji

Bašić bez plasmana u drugi krug ATP Challengera u Holandiji

Bašić je u prvom kolu poražen od Portugalca Gastaoa Eliasa rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 6:3, 6:4), a meč je trajao dva sata i 23 minute.

Nakon što je osvojio prvi set Bašić, koji zauzima 143. mjesto na ATP rang-listi, nije uspio doći do pobjede protiv 139. tenisera svijeta i trećeg nosioca turnira koji će u nastavku turnira igrati protiv Holanđanina Botica van de Zandschulpa.

Na ovaj Challenger Bašić je stigao nakon vrlo dobrog rezultata u italijanskom Recanatiju gdje je poražen u finalu od hrvatskog tenisera Viktora Galovića. Ipak, u Holandiji je naš teniser zaustavljen na prvoj prepreci.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE