SportOstali sportoviBašić i dalje pobjeđuje u Meksiku

Bašić i dalje pobjeđuje u Meksiku

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u osminu finala ATP Challengera u meksičkom Leonu. Bašić je savladao 180-og igrača svijeta Marcela Arevalu sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2. Bh. teniser je za jedan sat i 20 minuta uspio savladati tenisera iz Salvadora. U meč je bolje ušao Arevalo, nakon brejka i osvojenog servisa imao je prednost od 4:1. Bašić se nakon toga budi, osvaja gem na svoj servis, te u narednom gemu oduzima servis Arevalu. Prvi set na kraju ulazi u taj brejk, u kojem je bolji bh. teniser sa 7:4.  I u drugi set je bolje ušao Arevalo, došao do brejka u trećem gemu. Međutim, Bašić odmah vraća ribrejk, da bi nakon toga osvojio još dva brejka za konačni trijumf. U osmini finala Challengera Bašić će igrati protiv pobjednika duela između Igora Sijslinga i Olavoa Souze.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE