SportOstali sportoviBašić u drugom kolu kvalifikacija AO, Šetkić ispao u prvom kolu

Bašić u drugom kolu kvalifikacija AO, Šetkić ispao u prvom kolu

Mirza Bašić plasirao se u 2. kolo kvalifikacija za Australian Open savladavši Italijana Lorenza Giustina. Bh. teniser trijumfovao je sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:2) nakon gotovo dva sata igre. Njegov naredni rival biće Kanađanin Peter Polansky, koji je nešto ranije savladao Tristana Lamasinea. Drugi bh. predstavnik, Aldin Šetkić, nije uspio da obezbijedi nastup u polufinale kvalifikacija, pošto je poražen od Japanaca Taro Daniela (7:5, 6:4). Prvi Grand Slam sezone na programu je od 16. do 29. januara, a titulu brane Novak Đoković i Angelique Kerber.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE