SportNogometBaždareviću bi bilo drago da Ibišević prijeđe u Rennes

Baždareviću bi bilo drago da Ibišević prijeđe u Rennes

Za dovođenje Vedada Ibiševića ozbijno je zainteresovan francuski prvoligaš Stade Rennes. Stade Rennes je u potrazi za pojačanjima kako bi se u narednoj sezoni mogao ravnopravno boriti za neku od pozicija koja vodi u evropska takmičenja, a na listi želja kluba sa zapada Francuske je Ibišević. Ibišević je u prošlosti imao priliku igrati u Francuskoj, tačnije u Dijonu i Paris Saint-Germainu, pa bi eventualni transfer u Stade Rennes za njega ujedno bio i povratak u Ligue 1.  O interesu ovog kluba za Ibiševića je za 20minutes.fr govorio i selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević.

“Nisam iznenađen, jer je Ibišević vrlo dobar igrač. Osim toga, ima ljudske kvalitete i pravi je profesionalac. Bio bi koristan za Rennes. Da li će doći do transfera ili ne, ne znam, međutim Ibišević je tokom karijere dokazao da zna zabijati golove i doprinositi ekipi”, kazao je Baždarević, dodavši:  “Bilo bi čudno da Ibišević ostavi Herthu koja je među najboljim ekipama u Bundesligi, a uz to dobro stoji i finansijski. Osim toga, vjerujem da je sretan u Herthi, a već je odbio i jednu ponudu iz Kine. Ipak, vjerujem da bi mogao ostaviti dobar utisak u Francuskoj, jer je u toj zemlji imao i prvo profesionalno iskustvo. Na početku se nije uspio dokazati, jer je bio veoma mlad, tako da sigurno motiva ne nedostaje.”

Dodao je Baždarević da bi mu bilo drago da Ibišević završi u Francuskoj.  “U Francuskoj su godinama igrali igrači iz bivše Jugoslavije. Emir Spahić je bio u Montpellieru, tu je sada Sanjin Prcić, ali on je više Francuz nego Bosanac (smijeh). U svakom slučaju, ako Ibišević potpiše ugovor, bit će mi drago”, riječi su selektora BiH.  Ibiševiću ugovor sa Herthom važi do 2019. godine, a osim Stade Rennesa, za njegove usluge je zainteresovan i moskovski Dinamo.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE