ZDKPolitikaBeganović na Sudu zbog prijetnje Fejziću

Beganović na Sudu zbog prijetnje Fejziću

Zastupnik Saveza za bolju budućnost u Skupštini ZDK Edhem Fejzić prijavio je policiji u PS Nemila stranačkog kolegu Nasira Beganovića, zastupnika u Federalnom parlamentu, zbog prijetnje koju mu je, kako je naveo u prijavi, uputio tokom predizbornog skupa 7. oktobra prošle godine u Društvenom domu u Nemili. Na Općinskom sudu u Zenici, pred sutkinjom Almom Spahić, prošle sedmice je održano ročište u prekršajnom postupku kojeg je pokrenula Policijska stanica Nemila protiv Nasira Beganovića, zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, a nakon prijave Edhema Fejzića.
Tokom usmene rasprave saslušan je svjedok Seid Jusić, koji je kazao da se ne sjeća tačno od riječi do riječi prijetnje koju je čuo da je Beganović uputio Fejziću, ali da je sigurno u kontekstu prijetnje za dijete.
Nakon saslušanja svjedoka, sutkinja je izvršila uvid u prekršajnu evidenciju okrivljenog Beganovića, te utvrdila da je Beganović do sada ukupno 10 puta prekršajno kažnjavan, od čega osam puta zbog prekršaja u oblasti sigurnosti saobraćaja i dva puta zbog komunalnog reda.
Na kraju ročišta, predstavnik PS Nemila kao podnosilac prijave je uputio završne riječi, a potom i oštećeni Edhem Fejzić, te okrivljeni Nasir Beganović.
Sutkinja Spahić je strankama saopćila da će rješenje sa odlukom Suda biti dostavljeno putem pošte u narednih 15 dana i time okončala ročište u ovom prekršajnom postupku.
“Tokom predizbornog skupa u Društvenom domu Nemila, Beganović mi je uputio prijetnju riječima “Edheme, imaš kćerku. Pripazi da joj se ne desi nešto loše”. S obzirom da je nakon toga pozlilo jednoj našoj članici odvezli smo je u bolnicu, a njega sam prijavio tek sutradan, kada sam poslao i dopis prema Centrali SBB-a u Sarajevu da se on kao član Saveza sankcioniše. Nažalost, Centrala se nikad nije očitovala o ovome“, kazao nam je nakon suđenja Edhem Fejzić. Na naš upit zašto mu je Beganović prijetio veli da je to učinio zbog toga što je on “časno i pošteno radio svoj posao”.
“Radi se o šikani, zloupotrebi prava i pokušaju političke diskreditacije, a ja se nadam da će Sud svojim rješenjem to pokazati. Ovdje je riječ o pokušaju rješavanja unutarstranačkih stvari, nažalost putem suda, što u svakom slučaju nije dobro za naš politički projekat”, kratko nam je prokomentarisao Beganović, po izlasku iz Suda sa ročišta.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE