Za pet osoba:
* 500 g kokošijeg mesa
* 200 g mrkve, celera i peršuna (korijen)
* 50 g bamje
* 10 g riže
* 2 dl milerama
* 3 žumanca
* sok od pola ili čitavog limuna
* so, po potrebi
Priprema:
Oprati i u hladnu vodu staviti 500 g kokošijeg mesa.
Potom, očistiti povrće (mrkvu, peršun i celer) i sve staviti da se kuha, uz dodatak potrebne količine soli.
Kad je meso kuhano, izvaditi ga iz posude, vodu procijediti, ali je ostaviti u posudi.
Povrće isjeći na kockice.
Kokošije meso očistiti od kostiju i takođe isjeći na kockice.
Zatim sve (meso, povrće i procijeđenu vodu) sastaviti i u to dodati odvojeno skuhanu rižu i bamju.
Sve, zatim, ponovo prokuhati i dodatkom limuna i soli poboljšati okus.
Prije serviranja, čorbi dodati izmiješane žumance i mileram.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.