SportNogometBelgija najuvjerljivijom pobjedom na EP, izborila četvrtfinale

Belgija najuvjerljivijom pobjedom na EP, izborila četvrtfinale

Reprezentacija Belgije šesti je četvrtfinalista na Euru u Francuskoj budući da je u osmini finala bila bolja od Mađarske. Na kraju je bilo 4:0 u korist Crvenih đavola što je najubjedljivija pobjeda na ovogodišnjem Euru. Prvu šansu na utakmici smo vidjeli u sedmoj minuti kada je De Bruyne šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Kiraly sjajno odbranio njegov udarac. Belgija je povela u desetoj minuti utakmice. De Bruyne je sjajno izveo jedan slobodnjak koji je pao tačnu na glavu Alderweirelda, a fudbaler Tottenhama je matirao Kiralya za vodstvo Crvenih đavola.
Na sljedeću šansu se čekalo do 15. minute utakmice kada je u odličnoj poziciji bio De Bruyne, ali je Kiraly još bolje odbranio njegov udarac. Poslije tačno pola sata igre, Lukaku je sjajno uposlio De Bruynea koji šutira glavom sa jedanaest metara, ali Kiraly brani.
De Bruyne je nastavio sa fantastičnim udarcima, a u 36. minuti je šutirao iz slobodnjaka, a Kiraly je malo zakačio loptu što je bilo dovoljno da ona pogodi prečku. Isti akteri su bili u akciji i dvije minute poslije, ali je epilog isti, 40-godišnji golman je odbranio udarac ofanzivcu Manchester Citya.
Prvu šansu za Mađarsku smo vidjeli u 39. minuti utakmice kada je Pinter ostavio loptu Lovrencsicsu, a ovaj je šutirao preko gola Courtoisa. Već u sljedećem minutu pokušao je i Dzsudzsak, ali je lopta otišla pored gola da bi u narednom napadu Belgija bila u stopostotnoj šansi preko Mertensa, ali je Kiraly danas branio odlično. Drugo poluvrijeme šansom otvara Hazard, ali Kiraly vadi loptu ispod prečke. Mađari uzvraćaju u 50. minuti utakmice kada je Elek uposlio Szalaija, ali je ovaj napadač šutirao pored gola. U 59. minuti Mertens se našao u idealnoj prilici, ali je iz neposredne blizine šutirao preko gola.
U 66. minuti Pinter je sjajno šutirao sa nekih 20-ak metara, a lopta je na putu ka golu pogodila Alderweirelda, ali je Courtois odlično reagovao i spasio Belgiju. Devedesetak sekundi poslije prijetio je Juhasz koji je odlično šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola.
I onda u 76. minuti Marc Wilmots pravi ključni potez na meču. Batshuayi mijenja indisponiranog Lukakua i poslije svega dvije minute nakon maestralnog prodora Hazarda matira Kiralya za prolaz Belgije u četvrtfinale. Ipak, to nije bilo sve od Belgije na ovoj utakmici koja je u 80. minuti preko Hazarda postigla treći pogodak i tako potvrdila pobjedu u večerašnjem meču.
To nije bilo sve budući da je Carrasco u sudijskoj nadoknadi utakmice poslije asistencije Nainggolana pogodio za 4:0. Do kraja nije bilo promjene rezultata, te je ostalo 3:0 u korist reprezentacije Belgije.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE