Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Belgijski kla...

Belgijski klavirski duet uz Bartolomeja Stankovića začarao STUDIO 2 BHRT-a

148
PODIJELI

Večerašnjim koncertom klavirskog dueta, dva istaknuta belgijska pijanista Peterom Vanhove-om i Jan Vande Wegheom je završeno prvo klasično izdanje projekta Studio 2 Live Classical Edition Muzičke produkcije BHRT-a u saradnji sa festivalom Sarajevska zima. Bio je to ujedno i posljednji koncert 33. izdanja Internacionalnog festivala Sarajevska zima 2017. Silk ROAD ART

Oko 100. zaljubljenika klavira uživalo je u 60. minuta vrhunskog nastupa Vanhovea i Weghea kojima je kao domaća podrška bio sjajni be-ha pijanist Bartolomej Stanković, docent profesor na katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Navedeni muzičari su oduševili sve prisutne dajući projektu Studio 2 Live Classical Edition novu svježinu i prostor za buduće koncerte sličnog muzičkog karaktera.

Projekat „Studio 2 Live“ se nastavlja a sljedeći koncert planiran za utorak 25 april je dugoočekivani nastup, jednog od najpopularnijih bosanskohercegovačkih bendova, Dubioze kolektiv. Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu prisustva na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.