Lokalne TemePozitivno VisokoBelgijski klavirski duet uz Bartolomeja Stankovića začarao STUDIO 2 BHRT-a

Belgijski klavirski duet uz Bartolomeja Stankovića začarao STUDIO 2 BHRT-a

Večerašnjim koncertom klavirskog dueta, dva istaknuta belgijska pijanista Peterom Vanhove-om i Jan Vande Wegheom je završeno prvo klasično izdanje projekta Studio 2 Live Classical Edition Muzičke produkcije BHRT-a u saradnji sa festivalom Sarajevska zima. Bio je to ujedno i posljednji koncert 33. izdanja Internacionalnog festivala Sarajevska zima 2017. Silk ROAD ART

Oko 100. zaljubljenika klavira uživalo je u 60. minuta vrhunskog nastupa Vanhovea i Weghea kojima je kao domaća podrška bio sjajni be-ha pijanist Bartolomej Stanković, docent profesor na katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Navedeni muzičari su oduševili sve prisutne dajući projektu Studio 2 Live Classical Edition novu svježinu i prostor za buduće koncerte sličnog muzičkog karaktera.

Projekat „Studio 2 Live“ se nastavlja a sljedeći koncert planiran za utorak 25 april je dugoočekivani nastup, jednog od najpopularnijih bosanskohercegovačkih bendova, Dubioze kolektiv. Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu prisustva na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE