SportNogometBelotti spasio Torino u Firenci i izjednačio se sa Džekom i Higuainom...

Belotti spasio Torino u Firenci i izjednačio se sa Džekom i Higuainom na listi strijelaca

U derbiju sredine tabele ekipa iz Firence je došla u vodstvo već u osmoj minuti susreta. Nakon akcije po desnoj strani lopta se odbila do Borja Valera koji sa pet metara šutira iz voleja, golman gostiju Hart je odbio loptu, no ona dolazi do Saponare koji je iz voleja šalje u mrežu.

U 38. minuti susreta Viole su udvostručile prednost. Borja Valero je izveo korner, a Nikola Kalinić je u petercu nadvisio Antonija Barrecu i pogodio za 2:0.

Belotti je imao veliku priliku za smanjenje vodstva domaćina u 62. minuti, no iz penala je pogodio samo prečku. Napadač Torina se iskupio u 65. minuti kada je na Morettijevu rečenicu postigao svoj 18. gol u prvenstvu za 2:1.

Konačnih 2:2 postavio je Belotti u 85. minuti susreta kada je na Basellijevu asistenciju iz prve pogodio Tatarusanuovu mrežu.

To je napadaču Torina bio 19. pogodak u Seriji A čime se izjednačio na prvom mjestu liste strijelaca sa Edinom Džekom i Gonzalom Higuainom.

 Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE