SportNogometBez klubova iz regije u grupnoj fazi Evropske lige, Astra opet šokirala...

Bez klubova iz regije u grupnoj fazi Evropske lige, Astra opet šokirala West Ham

Sinoć su odigrane revanš utakmice play-offa Evropske lige u nogometu. Nijedan od klubova iz regije se nije plasirao u grupnu fazu ovog takmičenja, a najbliži je bio splitski Hajduk koji je sa nakon izvođenja penala eliminisan od izraelskog Maccabia za koji je igrao Haris Medunjanin. Nakon 120 minutaigre je bilo 2:1 za Hajduk, u čijim redovima je dobru partiju pružio Tino Sven Sušić. Maribor je sa nedovoljnih 1:0 pobjedio Gabalu, Crvena Zvezda je remizirala sa Sassuolom 1:1, kao i Vojvodima sa AZ Alkmaarom rezultatom 0:0, ali su u prvim mečevima doživjeli teške poraze. Zagrebačka Lokomotiva je poražena kod Genka sa 2:0, a makedonska Shkendija je izgubila od Genta sa 4:0. Za najveće iznenađenje večeri se pobrinula rumunska Astra koja je sa 1:0 pobjedila engleski West Ham i tako ih eliminisala iz takmičenja. Žrijeb grupne faze Evropske lige počinje danas u 13 sati


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE