SportNogometBez pogodaka u Bilbau: Getafe se s deset igrača odbranio protiv Athletica

Bez pogodaka u Bilbau: Getafe se s deset igrača odbranio protiv Athletica

Iako domaći nisu mnogo mijenjali ovog ljeta te su već odigrali tri takmičarske utakmice, nisu uspjeli da savladaju Getafe, kojem predviđaju ekspresan povratak u Segundu.

Prvu veliku šansu na utakmici imali su gosti preko Bergare, ali je fenomenalno odbranio Arrizabalaga.

Potom su domaći preuzeli inicijativu i u tri navrata mogli do gola. Williams je prvo bio neprecizan iz dobre situacije, a tri minute kasnije je pogodio i stativu. Potom je Guaita sjajno odbranio udarac Muniaina.

Arrizabalaga se ponovo istakao pola sata prije kraja meča kada je fantastično odbranio udarac Cale iz blizine.

Gosti su od 66. minute ostali s igračem manje nakon isključenja Guerrera, ali osim promašaja Williamsa u 76. minuti, domaći nisu ništa napravili pa je meč okončan bez pogodaka.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE