SportOstali sportoviBH teniseri se pripremaju za istorijski meč protiv Holandije

BH teniseri se pripremaju za istorijski meč protiv Holandije

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za meč drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa protiv Holandije. Tenisere BiH očekuje težak posao, ali vjeruju da mogu do pobijede nad Holanđanima čime bi došli na korak do plasmana u Svjetsku grupu. Reprezentaciju BiH predvodit će prvi reket BiH Damir Džumhur, a uz njega u ekipi su Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić koji će i ovaj put biti i dvostrukoj ulozi, igrača i kapetana. Bh. teniseri u posljednje vrijeme bilježe odlične rezultate na međunarodnoj sceni, što unosi dodatnu dozu optimizma kada je u pitanju meč koji će biti odigran od petka do nedjelje u zeničkoj Areni.

– Najbitnije je da u petak svi budemo spremni, podloga je dobra i nadam se da ćemo uspjeti da odigramo dobro. Holandija ima odličan tim, ali mi smo spremni da napravimo još jedan veliki rezultat – kazao je Džumhur.

Dodaje da su Holanđani bh. teniserima prepustili ulogu favorita zbog domaćeg terena, jer žele da skinu pritisak sa sebe.

– Holandija je iskusna ekipa, imaju igrača koji je nekoliko godina u Top 100. Iskusni su, ali opet mislim da smo i mi iskusni, dugo godina igramo zajedno, velika je sloga u timu i nadam se da će i ovaj put to da presudi. Bitno je da smo Mirza i ja u posljednje vrijeme igrali jako dobro. Upravo ta dobra igra bitna je za predstojeće mečeve, daje nam dodatno samopouzdanje. Veći je pritisak igrati kući,ali mislim da ćemo sve da prevaziđemo – dodao je.

Tomislav Brkić smatra da BiH i Holandija imaju podjednake šanse za prolaz. Nada se da će svi biti spremni, a ističe da vjeruje da će zaliječiti svoju povredu do subote kako bi mogao igrati u dublu.

– Mirza nam dolazi danas, nadam se da će i on biti spreman i da ćemo dati maksimum. Uvijek smo se borili u dresu reprezentacije. Voljeli bismo da je prošli put bilo više publike, nadam se da će sada doći u većem broju. Nikada dosad nismo dovde došli, ovo je historijski trenutak da napravimo nešto što niko u BiH dosad nije napravio – kazao je Brkić.

Holanđane će u Zenici predvoditi Robin Haase, trenutno 48. igrač svijeta, a uz njega su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, dubl-igrač koji trenutno zauzima visoko 20. mjesto na ATP doubles listi. Dva singl meča na programu su u petak, 7. aprila, od 14 sati, dubl dan kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju, 9. aprila od 13 sati. Tačan raspored bit će utvrđen žrijebom koji je zakazan za četvrtak. Jednodnevne karte po cijeni od pet KM, te trodnevne od 10 KM navijači mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba i na blagajni zeničke Arene.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE