SportKošarkaBiH bez NBA igrača u pretkvalifikacijama

BiH bez NBA igrača u pretkvalifikacijama

Duško Vujošević 2. jula u Sarajevu okuplja bh. košarkašku reprezentaciju, koja će u avgustu učestvovati na pretkvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine. Vujošević je nedavno objavio spisak igrača na koje računa, uvrstio je na spisak i NBA dvojac Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića, ali nije poznato hoće li se oni odazvati selektoru za mečeve prvog dijela kvalifikacija. U razgovoru za Nezavisne, direktor košarkaških selekcija Siniša Kovačević je kazao da ima i pozitivnih i negativnih vijesti. “Ima i pozitivnih i negativnih vijesti. Moguće je da ćemo danas imati finalne informacije”, ističe Kovačević za Nezavisne. Vujošević najviše očekuje od spomenutog dvojca, čak je na prvom predstavljanju javnosti u Sarajevu kazao da će se reprezentacija graditi oko Nurkića, ali vrlo je vjerovatno da će ili Jusuf ili Mirza otkazati dolazak na pripreme ovog ljeta.  Trenutno su sa spiska otpali Elmedin Kikanović, Miralem Halilović i Emir Sulejmanović zbog povreda. Dodajmo da će bh. košarkaši od 2. do 19. avgusta igrati pretkvalifikacije za SP i to u grupi sa Švedskom, Armenijom i Slovačkom i prve dvije seelkcije iz grupe idu u kvalifikacije.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE