SportDržavni TimBiH dočekuje Grčku u jednoj od presudnih utakmica ovih kvalifikacija

BiH dočekuje Grčku u jednoj od presudnih utakmica ovih kvalifikacija

Nova veoma važna utakmica u okviru kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji očekuje nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom Polju protiv selekcije Grčke. Eventualnom pobjedom Zmajevi bi preuzeli od popularnih Helena drugu poziciju, a atmosfera je u našem taboru je sjajna. Miralem Pjanić će definitivno bit spreman za večerašnji meč, a svi u reprezentaciji su uvjereni u veliku podršku navijača koji će danas okupirati Zenicu. O samoj utakmici jučer su na press konferencijam govorili iz tabora Grčke, ali i tabora naše selekcije.

“Ovo su dvije različite utakmice. Svjesni smo kako je teška sutrašnja utakmica, ali imamo iskustvo zbog ‘vatrene’ atmosfere, igramo često u takvim okolnostima. Ne bojimo se, vjerujemo u sebe i očekujemo najbolje”, rekao je iskusni Alexandros Tziolis, dok je selektor Grčke Michael Skibbe bio jasan. “Moramo biti oprezni 90 minuta i moramo igrati dobro od početka do kraja, to je jedini način da se suprostavimo BiH. Znam mnoge igrače koji igraju u Njemačkoj i u Evropi.

Mnogi bh. igrači su tehnički dobri, a Torosidis i Manolas poznaju Džeku i Pjanića, znaju se međusobno dobro, kao i mnogi drugi igrači”, kazao je Skibbe.

Na samom početku priprema za ovaj meč u redovima Zmajeva bilo je otkaza, ali Mehmed Baždarević je kao i uvijek optimista.

“Ja se nadam da će poslije ove biti još važnih utakmica. Nadam se da ćemo dati sve za povoljan rezultat u 90 minuta, a za to imamo snage”. “Oni će igrati s onim što su zamislili. Ipak, radi se o kvalitetnoj ekipi, ali i mi imamo igrače koji mogu da odgovore. Sigurno da će Grci igrati čvrsto, ali moramo odgovoriti na pravi način”, smatra naš selektor.

Sigurno da trebamo biti strpljivi. Utakmica traje 90 minuta, gol se može dati i u zadnjoj minuti. Mislim da prije svega moramo da mislimo nazad kako da ne primimo gol, s obzirom da znamo kako Grci igraju defanzivno i na kontre. Znamo njihov kvalitet, ne mogu nas iznenaditi. Najbitnije da mi odigramo onako kako najbolje znamo”, rekao je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Meč između Bosne i Hercegovine i Grčke igra se večeras na stadionu Bilino Polje sa početkom u 20:45 sati. U prvom međusobnom duelu ove dvije selekcije u Grčkoj je bilo 1:1.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE