SportKošarkaBiH nakon produžetka poražena od Turske

BiH nakon produžetka poražena od Turske

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od reprezentacije Turske rezultatom 72:68 (13:19, 16:10, 18:16, 14:16, 11:7), u petom kolu grupe H kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine, koji će se održati u Češkoj Republici. Turkinje koje su bile veliki favorit pred svojom publikom u Ankari, a slavile su nakon produžetka. Pet minuta prije kraja Bosna i Hercegovina je imala šest poena prednosti (56:50). Ipak, zahvaljujući sjajnoj odbrani selekcija Turske je na nešto više od minut prije kraja uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist (57:56). U šokantnoj završnici Dragana Svitlica je sekundu prije isteka 40. minuta pogodila trojku za 61:61. U produžetku je presudilo iskustvo Turkinja, koje su slavile rezultatom 72:68 i na taj način osigurale plasman na Evropsko prvenstvo. Najefikasnija u domaćoj selekciji bila je Saziye Ivegin 16, a u bh. timu Lynetta Kizer sa 24 poena. Na tabeli grupe H vodi Turska sa devet bodova, a sa po šest slijede Izrael i Rumunija, koji imaju utakmicu manje, pa Bosna i Hercegovina.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE