SportRukometBiH protiv Španije u Zenici ili Sarajevu

BiH protiv Španije u Zenici ili Sarajevu

Rukometna reprezentacija BiH će susret pretposljednjeg kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine protiv Španije igrati u Zenici ili Sarajevu, a ne u Goraždu kako je ranije bilo planirano. Iz krovne kuće evropskog rukometa (EHF) su, nakon utakmice BiH i Finske, zabranili Rukometnom savezu BiH da meč sa Španijom igra u Goraždu. Delegat utakmice BiH – Finska Kamer Metalari je nakon susreta imao pritužbe na neuslovnost dvorane, rekavši između ostalog da dimenzije terena moraju biti 45 sa 25 metara, a one su u dvorani u Goraždu 40 sa 20. To je glavni razlog zbog kojeg je EHF zabranio našem savezu da utakmicu sa Španijom organizuje u ovoj dvorani. Rukometni savez je, kako saznaje SportSport.ba, u pregovorima s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, te Feđom Jovanovićem rukovoditeljom Arene, odnosno JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata i dogovor je blizu realizacije, ali uskoro bi i zvanično trebalo da bude poznato hoće li naša reprezentacija igrati u Zenici. Ako slučajno propadne dogovor, onda će se ova utakmica 14. juna igrati u Sarajevu. Naša reprezentacija nalazi se na drugom mjestu u grupi iza selekcije Španije, a u posljednje dvije utakmice igramo protiv Španije na domaćem terenu, te gostujemo u Austriji, što će vjerovatno biti i odlučujuća utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE