SportKošarkaBiH slavila protiv Portugala u prijateljskoj utakmici

BiH slavila protiv Portugala u prijateljskoj utakmici

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je pobjedu i u drugom meču turnira “Trofej Makedonije 2017“. Izabranici Duška Vujoševića savladali su Portugal rezultatom 63:58.
Naš tim je sinoć savladao reprezentaciju Holandije rezultatom 102:96 nakon dva produžetka.

Portugalci su vodili nakon prve četvrtine rezultatom 19:14, ali je odlična igra našeg tima u drugoj četvrtini (22:10) donijela preokret koji je očuvan do kraja meča, jer se na poluvrijeme otišlo uz rezultat 36:29.

Ovaj put najbolji strijelac našeg tima bio je Hasandić sa 15 poena, a pratio ga je Vrabac sa 10 poena.

Protiv domaćina Makedonije naš tim će igrati u subotu od 20 sati.

BOSNA I HERCEGOVINA: Sejfić 9, Vrabac 10, Hasandić 15, Gegić 5, Renfroe, Lončar 2, Zahiragić, Lazić 8, Atić 6, Glogovac, Albijanić, Gajić 3.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE