Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 10.11.2017. godine

124
PODIJELI
  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo koje se odnosi na član 222 KZ FBIH ( Nasilje u porodici ).
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 35 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, 7 vozača je sankcionisano po zavedenoj akciji “Obaveze vozača prema pješacima”, dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

MARKETING

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Također, u narednom periodu od strane policijskih službenika PS Visoko vršit će pojačana kontola vozača i vozila sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja “Obaveza vozača prema pješacima” .

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.