Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 12.11.2017. godine

115
PODIJELI

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih dijela.
2. Na području PS Visoko navedenog dana nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
3. Navedenog dana na području PS Visoko nije bilo saobraćajnih nezgoda.
4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 38 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 12 prekršajnih naloga. Navedeni prekršajni nalozi se odnose na nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme, prekoračenje brzine i dr.
5. Nije bilo zahtjeva za intervencijama od strane građana.

MARKETING

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se redovne kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također, u narednom periodu od strane ove PS, s ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci, bit će zavedena akcija s posebnim akcentom na prekršaje koje su počinili isti. S tim u vezi, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelit će se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” jeste da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.