Lokalne TemeSportBivši nogometaš NK Bosna Almir Seferović trenersku karijeru nastavlja u Kini

Bivši nogometaš NK Bosna Almir Seferović trenersku karijeru nastavlja u Kini

On je potpisao jednogodišnji ugovor sa Dalian Transcendenceom, gdje je trener Rusmir Cviko također nekadašnji igrač NK Bosna koji je prošle sezone spasio tim od ispadanja u niži rang. Cviko je ranije radio kao tim menadžer Željezničara, a u Kinu je otišao zajedno sa Slovencem Erminom Šiljkom. Pored Seferovića, ugovor sa Dalianom potpisao je i Dželaludin Muharemović koji će također raditi u stručnom štabu tog kluba.

U kineskoj drugoj ligi kao treneri rade bivši selektor Engleske Sven-Goran Eriksson i bivši trener Juventusa Ciro Ferrara, a prošle sezone prvak lige bio je klub koji je s klupe predvodio Fabio Cannavaro. U ovoj ligi nastupa i bivši bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović koji brani boje Beijing Renhea.

“Ponuda je došla iznenadno. Najveće zasluge za ovaj angažman ima Damir Bravo koji ima dobru saradnju s trenerom Rusmirom Cvikom koji u Kini odlično kotira. Mislim da je ovo veliki korak u mojoj karijeri. U toj ligi rade treneri poput Sven-Gorana Erkissona, Cira Ferrare, a prošle sezone prvak druge lige bio je tim Fabija Cannavara. To su velika imena, a znamo koliko Kina ulaže u fudbal”, kazao je Seferović.

Ovaj 40-godišnji trener je do sada radio u Al-Ittihadu, Sarajevu i Slobodi prije nego je stigao u Željezničar. Vrijeme provedeno u bh. fudbalu pamti po velikim uspjesima.

“Ostat će mi u pamćenju titule u Kupu i Premijer ligi sa Sarajevom te nastup u play offu Evropske lige sa Sarajevom. Zatim, finale Kupa BiH sa Slobodom i plasman u Evropu s tim klubom te naravno odlična epizoda u Željezničaru”, kazao je.

Seferović će u Kinu otputovati krajem sedmice, a nova sezona počinje početkom marta. Prethodno će klub mjesec dana provesti na pripremama u Umagu. Seferović se posebno zahvalio ljudima u Željezničaru.

“Zahvaljujem se ljudima u klubu što su mi izašli ususret i pustili me. Zahvaljujem se igračima i navijačima na podršci i razumijevanju. Iako sam ranije radio u Sarajevu, nikada nisam imao problema”, rekao je bivši kondicioni trener Olimpica, Sarajeva, Slobode i Al-Ittihada.

Posebno je ponosan na činjenicu da igrači klubova u kojima je radio tokom njegovog boravka nisu imali problema s povredama.

“Čast mi je što u posljednjih 10 godina ni u jednom klubu igrači nisu imali problema s povredama, a to je bio slučaj i u Željezničaru”, rekao je Seferović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE