ZDKBivši radnici Krivaje Mobel i Krivaje u stečaju jutros stižu u Sarajevo

Bivši radnici Krivaje Mobel i Krivaje u stečaju jutros stižu u Sarajevo

Oko 80 bivših radnika preduzeća Krivaja u stečaju i Krivaja Mobel iz Zavidovića, koji s rješenjima za penziju čekaju na ostvarivanje tog prava duži period, na putu su prema Sarajevu, gdje  pred zgradom Vlade FBiH žele iskazati svoje nezadovoljstvo.

U Sarajevo bi trebala stići  dva autobusa nešto prije 10 sati, a predstavnik Sindikata Krivaje Mobel Besim Hasić kaže da je mnogo veći broj onih koji čekaju na ostvaraivanje tog prava, ali da danas ne dolaze svi u Sarajevo.

Neki na penziju čekaju i po dvije godine jer, kako kaže,  nije pronađen način da im bude uvezan staž.

–  Radnici ističu da je uvezivanje radnog staža neophodno, te da ne bi dolazili  u Sarajevo da je to realizirano do dogovorenog roka – dodao je Hasić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE