SportDržavni TimBlistavi dani bh. košarke: Kadeti BiH osvojili zlato na Olimpijadi mladih

Blistavi dani bh. košarke: Kadeti BiH osvojili zlato na Olimpijadi mladih

Izabranici selektora Josipa Pandže prvu četvrtinu su dobili rezultatom 27:23. U drugoj četvrtini, mladi bh. košarkaši su bili još bolji te na poluvrijeme otišli pri rezultatu 50:39.

Na startu treće četvrtine, Španci su smanjili prednost na samo četiri poena. Međutim, naši košarkaši se nisu predavali te su pred kraj treće četvrtine vratili na ugodnih 12 razlike, bilo je 69:57.

U posljednju četvrtinu, naša reprezentacija je ušla pri rezultatu 75:61 da bi na kraju slavili sa 89:79.

Kadetska reprezentacija BiH se u Sarajevo vraća sa osvojenom zlatnom medaljom. Na Olimpijadi mladih ove godine pobijedili su sve favorite.

Susret protiv Gruzije

U prvom susretu u Tbilisiju u Gruziji izabranici selektora Josipa Pandže su savladali Latviju rezultatom 87:61.

Nakon ovog susreta pobijedili su i domaćina Gruziju 81:74.

U trećem kolu EYOF-a u Gruziji bh. kadeti porazili su Tursku rezultatom 66:51.

Uslijedila je polufinalna utakmica protiv sjajne Njemačke, ali su mladi bh. košarkaši pokazali još jednom da su na ove igre došli po najsjajnije odličje. Nijemci su savladali rezultatom 80:70, a nakon toga odigrali sjajno finalni susret protiv Španije.

Susret protiv Njemačke

Za BiH na ovom takmičenju su nastupali Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Timur Ovčina, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Nikola Đaković i Amar Barukčija.

Treba napomenuti da će bh. juniori danas od 18:00 sati igrati polufinalnu utakmicu Eurobasketa protiv Turske.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE