BiHBolje da ministri HDZ-a šute: Miličevićevu pogodilo pitanje, pa ga nazvala provokativnim!

Bolje da ministri HDZ-a šute: Miličevićevu pogodilo pitanje, pa ga nazvala provokativnim!

Jelka Miličević, ministrica finansija u Vladi FBiH i dopremijerka danas je vrlo neuobičajeno reagirala na novinarski upit, pa su novinari poslije zaključili da je HDZ-ove ministre bolje ništa i ne pitati, piše novinska agencija Patria.

Na novinarsko pitanje kako komentariše činjenicu da pojedine kompanije koje su u državnom kapitalu nose etnički predznak u svom naziva, kao što je slučaj sa Elektroprivredom Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Miličević je, upadajući u riječ premijeru Fadilu Novaliću, odgovorila riječima da to ničim nije zabranjeno.

– Gdje to piše da ne smije biti. Čime je zabranjeno da to ne može biti – kratko je odgovorila ministrica govoreći novinaru da ona mora reagirati na ovo provokativno pitanje.

Nije pojasnila zašto je ovo pitanje provokativno, jer je i sam Novalić kazao da je bilo pravo osnivača da ih nazove kako hoće.

– Čak šta više sadržaj tog preduzeća, te kompanije nije određen time. Mislim, nastao je nekakav naziv pri registraciji za vrijeme rata – rekao je Novalić, prije nego je Miličević pitanje nazvala provokativnim.

Inače, Miličevićeva je ranije bila član Komisije za procjenu imovine preduzeća “Soko”. A, ranije je poznato iz iskaza Kemala Čauševića, nekadašnjeg direktora UIO-a da je prodajom nekretnina kompanije Soko Dragan Čović napravio milionski kriminal, odnosno oštetio državni budžet.

Da Čović ima dugova prema Miličevićevoj kazuje još jedan podatak. Naime, 2006. godine ona je založila svoju imovinu za kauciju kako bi Čović bio pušten iz zatvora.

Tada je tadašnji predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić i još jedanaest ministara ili visokih dužnosnika BiH založilo svoju imovinu kao jamstvo za puštanje na slobodu Dragana Čovića.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE