Lokalne TemePozitivno VisokoBolji dio Visokog: Čovjek volonterski i besplatno nakon našeg teksta učinio raskrsnicu...

Bolji dio Visokog: Čovjek volonterski i besplatno nakon našeg teksta učinio raskrsnicu bezbjednijom za vozače

Nije prošlo ni 24 sata otkako smo u rubrici “Negativno Visoko” objavili tekst o neažurnosti nadležnih po pitanju uklanjanja nabujale vegetacije na dijelovima odvijanja gustog saobraćaja. Konkretno ukazivali smo na visoku travu izraslu na raskrsnici kod naplatnih kućica odnosno mosta Podvanj.

Da u Visokom ima kvalitetnih i dobrih ljudi koji sliku Visokog čine drugačijom od aktuelne, umorne i sumorne govori primjer pojedinca, volontera koji čak nije želio ni da mu objavimo ime, a koji je nakon našeg teksta sam otišao na pomenutu lokaciju i pokosio travu koja je sve više podsjećala na pampas travu južnoameričkog tipa.

Ovo je osnova i matrica po kojoj možemo napraviti bolje Visoko, a to je da krenemo od sebe i ličnog primjera kao najboljeg primjera. Zahvalnicu u ime svih učesnika u saobraćaju koji su imali problema sa uključivanjem u saobraćaj na ovoj lokaciji upućujemo čovjeku koji je besplatno uradio ono što je obaveza onih koji za tu vrstu posla primaju platu iz javnog proračuna.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE