SportOstali sportoviBolt slavio u svojoj posljednjoj utrci na mitinzima

Bolt slavio u svojoj posljednjoj utrci na mitinzima

Bolt (30) je kroz cilj prošao s vremenom 9.95, a pratili su ga Isiah Young is Sjedinjenih Američkih Država (9.98) i Akani Simbine iz Južne Afrike (10.02).

Usain Bolt je ranije izjavio kako će na predstojećem Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu (4-13 august), trčati na 100 metara i u štafeti 4×100 metara, što će mu biti posljednje utrke u karijeri.

Sinoćnji rezultat njegov je najbolji rezultat u ovoj sezoni, a prethodni je iznosio 10.03. Taj rezultat je ostvario na Grand Prix takmičenju u Kingstonu, njegovoj posljednjoj utrci u svojoj zemlji Jamajci.
Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE