SportRukometBorac pobjedio ekipu Tatrana

Borac pobjedio ekipu Tatrana

Bosanskohercegovački predstavnik u regionalnog SEHA ligi, banjalučki Borac, u 10. kolu ostvario je drugu pobjedu u takmičenju. I to protiv koga. Lider SEHA lige, slovački Prešov koji je dosad ostvario devet pobjeda, pokleknuo je pred našim predstavnikom, koji se prije ovog susreta nalazio na pretposljednjem mjestu. Iako je Borac gubio na poluvremenu rezultatom 10:14, serija od 5:0 kod rezultata 17:21 za Prešov potresla je goste, kod vodstva 22:21 za bh. predstavnika igralo se gol za gol, a odlučujući gol u 60. minuti postigao je Stefan Janković za pobjedu od 24:23. Najefikasniji igrač susreta bio je upravo Janković sa šest golova, a istakao se i Đorđe Čelić sa četiri gola iz četiri pokušaja. Ovom pobjedom, drugom uzastopnom u takmičenju, Borac je prekinuo niz Prešova od šest uzastopnih pobjeda u SEHA ligi i sada se nalazi osmom mjestu na tabeli sa sedam bodova na svom kontu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE