SportNogometBordeaux u gostima pobijedio Lille, Rennes bolji od Lorienta

Bordeaux u gostima pobijedio Lille, Rennes bolji od Lorienta

Ekipa Angersa je težila da dođe do trijumfa i približi se sredini tabele. Nakon prvog poluvremena vodili su 1:0, a strijelac je bio Ekambi u 18. minuti susreta. Isti igrač povećao je vodstvo u 57. minuti na 2:0, a Bourillon je u 79. minuti postavio konačnih 3:0.

Bordeaux je nakon prvih 45 minuta vodio u gostima 1:0 protiv Lilla. Pogodio je Vada u 16. minuti. Ipak, u nastavku domaći režiraju preokret. Prvo je Preville da jedanaest metara poravnao u 66. minuti. Samo minut poslije Eder je pogodio za 2:1.

No, tu drami nije bio kraj. Gosti golovima Ounasa u 78. i 82. minuti stižu do 2:3. Izuzetno važna pobjeda Bordeauxa za priključak vrhu tabele.

Nancy i Toulouse odigrali su utakmicu bez golov pa su se oba kluba zadovoljili osvojenim bodom. Domaćima je bio prijeko potreban trijumf, ali nisu uspjeli osvojiti tri boda. Slijedi im grčevita borba za opstanak. Toulouse je stanovnik sredine tabele.

Rennes je u vodstvo protiv Lorienta došao golom Sia u 19. minuti. Potencijalni bh. reprezentativac Sanjin Prcić odigrao je cijeli meč. Domaći su u drugom poluvremenu sačuvali minimalnu prednost protiv posljednjeplasirane ekipe prvenstva.

 Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE