BiHPolitikaBorenović: Dodik nanio ogromnu štetu RS-u miješanjem u izbore u Austriji

Borenović: Dodik nanio ogromnu štetu RS-u miješanjem u izbore u Austriji

Borenović smatra da je za svaku osudu to što je Dodik podržao Hofera kao predsjednik RS-a, a ne lider svoje stranke.

– Milorad Dodik je po ko zna koji put zloupotrijebio funkciju predsjednika RS-a i nanio nemjerljivu štetu RS-u, svrstavajući se samo dan uoči izbora u Austriji na jednu stranu i to podržavajući kandidata vrlo istorijski diskutabilne partije – rekao je Borenović.

– Ogorčeni smo njegovim ponašanjem kao predsjednika RS-a i njegovim miješanjem u unutrašnje stvari Austrije i izbor tamošnjeg naroda – dodao je.

Dobro je, kako je rekao, to što Srbi u Austriji nisu podržali Dodikov poziv da na predsjedničkim izborima u toj zemlji daju glas za kandidata Slobodarske partije Austrije.

– Time su pokazali političku mudrost, glasajući za stabilnost, budućnost i izvjesnost, umjesto avanturizma, neizvjesnosti i izolacije. Uvjeren sam da će i građani RS-a, za dvije godine, umjesto avanturizma, izolacije i neizvjesnosti glasati za budućnost, stabilnost i radna mjesta, čime će dati ‘crveni karton’ Miloradu Dodiku – rekao je predsjednik PDP-a.

Prema prvim službenim rezultatima, Van der Bellen vodi s 53,6 posto, dok Hofer ima 46,4 posto. Mediji ocjenjuju da se radi o “nedostižnoj prednosti”, a desničar Hofer na Facebooku je odmah priznao poraz u trci za predsjednika.

Napisao je da je neizmjerno tužan i čestitao Alexandru Van der Bellenu na pobjedi.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE