BiHPolitikaBorenović: Pokazan jedinstven stav prema procesu evropskih integracija

Borenović: Pokazan jedinstven stav prema procesu evropskih integracija

Predsjednik Odbora Branislav Borenović upoznao je Dan Predu o radu tog parlamentranog tijela za evropske integracije i regionalnu saradnju, ističući da je formirano jednoglasnom odlukom Skupštine i da se bavi procesom usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa zajedničkom pravnom tekovinom Evropske unije.

– U skladu s Poslovnikom Narodne skupštine, Odbor je je nadležno radno tijelo čiji zadatak je provjera usaglašenosti nacrta i predloga zakona sa zajedničkom pravnom tekovinom Evropske unije. Mi to radimo od svog formiranja i time jasno dokazujemo naš jedinstven stav prema procesu evropskih integracija – rekao je Borenović.

Upoznao je Dan Predu i da je na inicijativu Odbora za evropske integracije Narodne skupštine RS-a uspostavljen Parlamentarni forum za evropske integracije kojeg osim navedenog Odbora čine i Zajednička komisija za evropske integracije BiH i Komisija za evropske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.  Rekao je da se ovaj forum sastaje svaka tri mjeseca i da se zaključci donose konsenzusom svih aktera, saopćeno je nakon sastanka.

Dan Preda je istakao nephodnost saradnje poslanika Narodne skupštine RS-a sa poslanicima i poslaničkim grupama Evropskog parlamenta, ističući da taj proces može da započne mnogo prije nego što zemlja postane članica.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE