BiHPolitikaBorenović: U procesu EU integracija treba da bude manje politike, a više...

Borenović: U procesu EU integracija treba da bude manje politike, a više konkretnih rješenja

Borenović za Vijesti.ba ističe da je visoki evropski zvaničnik iskoristio boravak u gradu na Vrbasu da bi razgovarao i sa predstavnicima opozicije, te čuo njihovo mišljenje i stavove.

Sastanak sa Danielssonom je, dodaje, bio konstruktivan.

“Razgovarali smo o evropskom putu, mehanizmu koordinacije, Upitniku Evropske komisije i reformskoj agendi. Mi smo jasno rekli da je najveći izazov na izvršnim strukturama vlasti”, istakao je Borenović.

Predsjednik PDP-a napomenuo je da je evropski put zajednička odrednica za sve političke stranke u ovoj zemlji. Stoga smatra da svako treba da radi svoj dio posla, te da u procesu evropskih integracija treba da bude manje politike, a više konkretnih rješenja.

“U evropski proces treba da idemo sa jasnim ciljem – da dostignemo evropske standarde, evropske kriterijume, evropske procedure, evropska pravila, ali i evropske plate i evropske penzije”, poručio je Borenović.

Upitan da prokomentariše sutrašnji sastanak članova Predsjedništva BiH sa entitetskim premijerima na kojem će biti razgovarano o evropskim integracijama, Borenović je istakao da da je to važan sastanak, jer su ključni ljudi EU zaintereosovani za to u kojoj fazi su odgovori na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

“Stoga je potrebno utvrditi da li su izvršne strukture svih nivoa vlasti u BiH uradili svoj dio posla u vezi sa odgovorima na Upitnik”, poručio je Borenović.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE