ZDKBosanac Enis Dedić se kvalifikovao na nacionalno takmičenje SAD-a

Bosanac Enis Dedić se kvalifikovao na nacionalno takmičenje SAD-a

Bosanac Enis Dedić kvalifikovao se na nacionalno takmičenje Sjedinjenih Američkih Država u disciplini ‘klasični physique’, koji će se u novembru održati u Majamiju. Dedić je tokom vikenda osvojio zlatnu medalju na takmičenju u Saveznoj Američkoj Državi Indijana, u gradu South Bend gdje trenutno i živi.

– Sretan sam zbog uspjeha, sada se pripremam za nacionalno takmičenje SAD-a krajem godine – izjavio je Dedić za agenciju Patria.

Dedić je profesor sporta i tjelesnog odgoja, rođen u Brezi, ali se prije nekoliko godina preselio u Indijanu, gdje živi sa porodicom.

Klasični Men's Physique, u kojoj se Dedić takmiči je kategorija u bodybuilding takmičenju, zvanično uvrštena u kalendar takmičenja od 2012. godine. Od ostalih bodybuilding disciplina razlikuje se po tome što takmičari imaju limit na tižinu, koja zavisi od visine takmičara. Dedić je visok 193 cm, i ne smije imati više od 109 kilograma.

Oni koji su utemeljili disciplinu pokušavaju postići da je svaki dio tijela takimičara proporcionalan njegovoj visini, odnosno da takmičari izgledaju prirodno.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE