Lokalne TemePozitivno VisokoBosanska piramida Sunca prepuna gostiju kao u vrijeme početka istraživanja

Bosanska piramida Sunca prepuna gostiju kao u vrijeme početka istraživanja

Sve veći broj gostiju koji posjećuju Bosansku piramidu Sunca, te brojni volonteri i učesnici „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ karakteristika su proteklih nekoliko dana na najvećoj piramidi na svijetu. Vikendom, ali i običnim danima, gosti iz naše zemlje, zemalja regije, ali i Francuske, Norveške, Holandije, Njemačke, Austrije, Mađarske i brojnih drugih zemalja Evrope i svijeta, vrijeme provode u obilasku Bosanske piramide Sunca i otkrivanju nekih novih, do sada nepoznatih stvari.

– Vikend iza nas imali smo zaista brojne grupe gostiju iz skoro cijele Evrope. Ono što je interesantno, ali rekao bih i jako pozitivno, jesu ogromne grupe gostiju iz naše zemlje, naših ljudi, koji se sve više interesuju za fenomen piramida, ali i tunela. Ipak, onaj najbolji dio godine je tek pred nama, tako da smo u Fondaciji sigurni da će ova godina biti rekordna, što se tiče broja gostiju u Visokom, u odnosu na proteklih nekoliko godina, a radom, zalaganjem, promocijama i predavanjima sigurno ćemo se jako brzo približiti i brojkama koje smo imali u prve dvije godine istraživanja u Visokom. – kazao nam je Namik Mejdija, vodič Fondacije zadužen za područje Bosanske piramide Sunca.

Uporedo s dolaskom gostiju, vrijedni volonteri šire i čiste postojeće sonde, dok prodavači suvenira i okolni ugostiteljski objekti svakodnevno imaju sve veći broj mušterija, s kojima se sporazumijevaju na brojnim svjetskim jezicima.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE