Lokalne TemeSportBosna je novi lider Prve lige Federacije

Bosna je novi lider Prve lige Federacije

Koliko god se pričalo o tome kako Bosna još uvijek nije spremna za Premijer ligu, nakon 12.kola su Visočani opet lideri Prve lige Federacije i zaista je lijepo pogledati tabelu na kojoj samo Bosna ima 23 boda i svi ostali timovi im gledaju u leđa. U nizu derbija na domaćem terenu Bosna je uspjela izbjeći poraz i samo su se Travnik i Bratstvo provukli neporaženi, tačnije osvojili su po bod, dok su redom padali Zvijezda, Rudar i danas Orašje, opet u vrlo lijepoj atmosferi na stadionu i opet se Bosna nije predala nakon što su gosti uspjeli izjednačiti više sretnim golom, nego što je to bila neka akcija „Labudova“. Zato su oba gola Bosne pravo remek dijelo, prvo Džafićev glavom nakon sjajnog ubačaja igrača utakmice Hrelje, a onda i školska akcija Hrelje, Kovača i Čabaravdića za konačnih 2:1. Orašje je pokazalo malo za dosadašnjeg lidera i zasluženo su svrgnuti sa te pozicije, na kojoj je sada Bosna. Još su tri kola do kraja jesenjeg dijela prvenstva i bilo bi lijepo da Bosna prezimi na vrhu, ali ako i ne uspije, biće sigurno veoma blizu i onda, zašto ne, u zimskoj pauzi malo posložiti stvari i jurišati na prvo mjesto. Ekipa je očigledno dovoljno dobra i zrela, jer se ne smije zaboraviti da Bosnu niko nije nadigrao ove sezone i sva tri gostujuća poraza su bili rezultatom 1:0, a da ne spominjemo sudijsku lakrdiju u Banovićima i nesretno primljeni gol u Bihaću u finišu meča. U narednom kolu Bosna gostuje kod posrnulog Veleža i možda je vrijeme da se vrate neki stari dugovi „Rođenima“, te tako trasira put ka jesenjoj tituli.

tabelabosna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE