SportKošarkaBosna Royal bolja od Kaknja, Zrinjski deklasirao Slobodu

Bosna Royal bolja od Kaknja, Zrinjski deklasirao Slobodu

Košarkaši Bosne Royal u odličnoj atmosferi u Skenderiji su slavili protiv Kaknja rezultatom 70:48 i tako zauzeli lidersku poziciju u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine. Nakon što su “Studenti” iznenađujuće slavili protiv aktuelnog prvaka BiH Igokee, danas je ponovljena fantastična partija i domaćin je slavio sa čak 22 poena prednosti. Dvocifrena prednost je već stvorena sredinom prve četvrtine kada us se razigrali Dragičević i Đorđević, te je odmah bilo jasno ko će do pobjede u ovom duelu. Prednost je rasla u drugom poluvremenu čak i do 25 poena, a na kraju je završeno rezultatom 70:48. Najbolji u redovima Bosne bio je Dragičević sa 12 poena, dok su Sturanović i Đorđević upisali po 9. Najistaknutiji u gostujućem timu bio je Šakotić sa 11 poena. Zrinjski je u Mostaru dekasirao ekipu Slobode sa 88:46. Torrion Brummitt je sa 18 poena i 15 skokova predvodio Zrinjski do nove pobjede, dok je Vedran Princ ubacio 16 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Marko Rikalo sa 10 poena. U prvom susretu 2. kola košarkaši Igokee su su savladali Spars sa 88:78.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE