SportKošarkaBosna Royal deklasirala Slobodu

Bosna Royal deklasirala Slobodu

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su ekipu Slobode s 89:59, u susretu 8. kola Lige za prvaka BiH. Sarajevski kolektiv pobjedom na domaćem terenu napravio je iskorak ka plasmanu u doigravanje za prvaka BiH. Publika u ”Skenderiji” gledala je ujednačeno prvo poluvrijeme u kojem su ”Studenti” održavali blagu prednosti, a koja je na poluvremenu iznosila četiri poena (33:29). Domaći sastav ”prelomio” je utakmicu u svoju korist u trećoj četvrtini, u kojoj Bosna sjajnom odbranom i učinkovitim napadima dolazi do velike prednosti (63:41).

U posljednjoj dionici utakmice na terenu nije bilo promjene u odnosu snaga. Motivisani ”Studenti” su nastavili povećavati razliku, te na kraju slaviti visoku pobjedu rezultatom 89:59. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Strahinja Dragičević s 19 poena i četiri skoka, dok se u timu Slobode istaknuo Devonte Brown s 12 poena, tri skoka i pet asistencija. Sutra će biti odigrani preostali susreti 8. kola. Sparsi putuju u Mostar, gdje će se od 19.00 sati igrati protiv Zrinjskog. Izabranici Marka Trbića pokušaće da iznenade favorizovanog rivala i da eventualnim trijumfom, dva kola prije kraja doigravanja, ostanu u trci za plasman u play-off. Zrinjski će nastojati da se vrati na pobjednički kolosijek nakon poraza u ”Mejdanu” prošlog vikenda. Mostarci su Sparse savladali u prvom krugu Lige 6 rezultatom 88:81, pa uloga favorita u ovom susretu pripada domaćinu. Favoriti će sutra biti i košarkaši Igokee, koji će od 20.00 sati ugostiti ekipu Kaknja.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE