SportKošarkaBosna Royal izjednačila protiv Igokee

Bosna Royal izjednačila protiv Igokee

U drugoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka BiH košarkaši sarajevske Bosne savladali su Igokeu sa 76:71 pred 2000 gledalaca u dvorani Mirza Delibašić i tako su poravnali rezutat na 1:1 u seriji. Studenti su odlično otvorili meč i nakon prve četvrtine su vodili sa 18:14, a u istom ritmu su nastaviili u drugom periodu, te se na odmor otišlo rezultatom 40:33.

Treći period protekao je u izjednačenoj igri i Bosna je nakon 30 minuta vodila sa 59:53, ali Igokea je na početku posljednjeg perioda ubacila u brzinu više i sredinom četvrte četvrtine poravnala je na 64:64. Ipak, u ključnim trenucima veteran Saša Vasiljević je pogodio dvije vezane trojke kojima je prelomio utakmicu i domaći su zasluženo slavili sa 76:71. Jošilo je bio prvo ime meča sa 17 poena, Đorđević i Vasiljević su postigli po 12, dok je za goste Radivojević dao 17 koševa, a Robinson je dodao 13.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE