SportKuglanjeBosna - Zrinjski 5:3 (2891:2840)

Bosna – Zrinjski 5:3 (2891:2840)

Kuglaši Bosne su u 6.kolu Prve lige Federacije igrali drugi uzastopni derbi susret. Nakon poraza u Vogošći u prošlom kolu, Bosna je ovoga puta bila domaćin ekipi Zrinjskog iz Mostara i slavila je pobjedu 5:3. Meč je bio vrlo neizvjestan, pa su je u svim serijama bilo izjednačeno, tako da su na kraju presudili oboreni čunjevi koji su visočkim kuglašima i donijeli pobjedu. I u tom segmentu je bilo neizvjesno,  ali na kraju 2891:2840 za Bosnu, dakle razlika od 51 čunja. Pojedinačno je najbolji učinak imao Tarik Kerkez koji je jedini kod Bosne oborio više od 500 čunjeva, tačnije 509. Dženan Ganić je imao učinak od 495, Amir Pređa je počeo svoj nastup, ali se povrijedio, pa je nastavio Abas Avdagić i zajedno su oborili 478 čunjeva. Haris Nurudinović je imao učinak od 475, Kemal Nurudinović 473, dok su Emir Lukhodžić i Faris Ahić zajedničkim snagama oborili svega 461 čunj. Vrijedna je ovo pobjeda sa kojom je Bosna ostala na prvom mjestu na tabeli sa 15 bodova, ispred Zrinjskog koji ima 12. U nardenom kolu visočki kuglaši gostuju u Bihaću i biće to novi derbi, jer je Bihać treći na tabeli


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE