SportKošarkaBoston deklasirao Washington za vodstvo od 3:2

Boston deklasirao Washington za vodstvo od 3:2

Košarkaši Bostona savladali su Washington sa 123:101 u petoj utakmici polufinala Istoka i sada vode sa 3:2 u seriji. Boston je dominirao tokom cijelog meča i zasluženo slavio pobjedu te došao na korak od plasmana u konferencijsko finale.  Wizardsi su poveli sa 4:0, ali onda je Boston napravio odličnu seriju od 16 uzastopnih poena i stekao dvocifrenu prednost, koju do kraja utakmice nisu ispuštali. Celticsi su do posljednjeg sudijskog zvižduka povećavali prednost iz minuta u minuti, a maksimalna razlika je išla i nekoliko puta do 26 poena.  Najefikasniji kod Celticsa bio je Avery Bradley sa 29 poena, uz šest skokova. Pratio ga je Al Horford sa 19 poena, uz šest skokova i sedam asistencija. Isaiah Thomas postigao je 18 poena, uz devet asistencija, dok je Jae Crowder postigao isti broj poena uz osam skokova.  U ekipi Washingtona istakao se John Wall sa 21 poenom. Pratio ga je Bradley Beal sa 16, Kelly Oubre i Otto Porter su dodali po 13 poena. Šesta utakmica serije na rasporedu je u subotu u 2 sata po srednjoevropskom vremenu, a Boston će imati prvu šansu da obezbijedi finale Istoka gdje se već nalazi Cleveland.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE