SportKošarkaBoston savladao Cleveland u trećoj utakmici finala Istoka

Boston savladao Cleveland u trećoj utakmici finala Istoka

Cleveland Cavaliersi su u svojoj Quicken Loans Areni dočekali “ranjene” Boston Celticse bez Isaiaha Thomasa s ciljem da novom pobjedom dođu do 3-0 u finalnoj seriji Istočne konferencije. A iako je do finiša treće četvrtine izgledalo da će se to i desiti, Celticsi su uspjeli šokirati Cavse i slaviti 111:108. Ipak, Cleveland je krenuo odlično, tečna igra i čak devet trojki u prvoj četvrtini bili su dovoljni za udobnu prednost od 11 poena na kraju ovog perioda. I u drugoj četvrtini stvari se dobro odvijaju za domaćine, iako se LeBron muči u napadu, ostali preuzimaju odgovornost i na poluvremenu prednost raste na 16 razlike. Početak treće četvrtine, i Cavsima ide sve bolje i bolje, pa polovinom ovog perioda vode 21 razlike, ali upravo tada se Boston budi i polako topi prednost domaćina.  Celticsi treći period riješavaju u svoju korist rezultatom 32:21, pa se u četvrtu četvrtinu ušlo sa prednošću Cavsa od samo pet poena razlike. U zadnjem periodu sjajni Smart uzima stvari u svoje ruke, nekoliko pogođenih trojki i iznuđenih slobodnih bacanja i Celticsi stižu do izjednačenja nepunih šest minuta prije kraja, a LeBron ne može ništa da pogodi u drugom poluvremenu. Nakon izjednačena Bostona JR Smith uzvraća trojkom, ali Kelly Olynyk dva puta pogađa za prvo vodstvo Celticsa. Dvije ekipe se, zatim, nekoliko puta smjenjuju u vodstvu da bi 36 sekundi prije kraja JR Smith trojkom poravnao na 106:106. Već u narednom napadu Jerebko pogađa za vodstvo Bostona, ipak 10 sekundi prije kraja Irving nakon prodora donosi novo izjednačenje. Boston kreće u zadnji napad, i Avery Bradley u zadnjim momentima upućuje šut za tri poena, lopta ulazi u koš, a Boston slavi šokantnu pobjedu i smanjuje na 2-1 u seriji. Najefikasniji u ekipi Bostona je bio sjajni Marcus Smart sa 27 poena, uz pet skokova i sedam asistencija. Odlični Bradley je ubacio 20, Horford 16, a Kelly Olynyk 15 poena. Dobar je bio i Jae Crowder sa 14 poena, 11 skokova, te po tri asistencije i ukradene lopte. Kod Clevelanda Irving je ubacio 29, Kevin Love 28,a Thompson 18 poena. LeBron James je utakmicu završio sam samo 11, a u drugom poluvremenu je ubacio svega tri poena.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE