Foto KornerOdržana Božićna priredba u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji: Poruke mira i suživota poslane...

Održana Božićna priredba u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji: Poruke mira i suživota poslane iz Visokog

Kao i pred kraj svake godine Franjevačka klasična gimnazija sinoćnjom Božićnom priredbom pokazala je sav raskoš talenta svojih učenika, koji su pred velikim brojem gostiju, prijatelja i zvanica predstavili svoja brojna dostignuća u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Samoj priredbi prisustvovalo je nekoliko uvaženih zvanica, koji su učinili čast visočkim franjevcima posjetivši njihovu Božićnu priredbu, te je između ostalih u publici sjedio i Ivan Del Vechio, hrvatski veleposlanik u BiH, Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene, a našli su se tu i predstavnici lokalne vlasti.

“Radost je u srcu i spoznaja da nas Bog voli. Božić je najradosniji kršćanski blagdan, a blagdan je tamo gdje se ljubav razvije. Božić je blagdan ljubavi”, poručio je fra Jozo Marinčić u svom obraćanju na ovoj priredbi.

Pored njega, posjetiocima Božićne priredbe Franjevačke klasične gimnazije obratio se i direktor ove gimnazije, fra Zvonko Miličić, koji je ovim povodom otvorio i izložbu visočkih likovnih umjetnika iz Udruženja građana “Likum76”, što je dokaz sjajne saradnje ove obrazovne institucije sa cijelom lokalnom zajednicom.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE