SvijetRegijaBožo Petrov: Najpoštenije bi bilo raspisati nove izbore

Božo Petrov: Najpoštenije bi bilo raspisati nove izbore

“Izbori su najpošteniji prema svim građanima Republike Hrvatske. Ako će građani nagraditi HDZ i Andreja Plenkovića radi toga što je srušio vladu, što je izazvao političku krizu i nestabilnost, radi toga što je htio – po svim tim potezima jedino logično – zaštititi sve ono što se danas otkriva ili bi se otkrilo u Agrokoru, ja ću poštivati volju građana. Ali, smatram da se građani po tom pitanju trebaju očitovati na izborima”, rekao je Petrov gostujući u Dnevniku Nove TV.

Rekao je kako je pitanje svoje ostavke na dnevni red Sabora spreman uvrstiti onda kada za to zaprimi zahtjev te dodao da javnost mora saznati “tko je i što radio i zbog čega je kriv za pad vlade”. Upravo će zato, najavio je, na raspravu najprije staviti zahtjev za opozivom ministra financija Zdravka Marića.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE